mandag 22. mars 2010

Det spirer og gror



I vinduskarmen vår spirer det :) Isak og jeg har sådd tomatplanter og aubergineplanter i forrige uke. Etter et ganske vellykket forsøk ifjor måtte jeg bare prøve igjen. Gleder meg til å se hvordan det fortsetter utover sommeren. Så langt har auberginfrøene spiret 100%, selv om det stod på pakken at man kan regne med 75%, og 7 av 8 tomatfrø har spiret. Skal prøve å holde dere oppdatert på hvordan det går.

5 kommentarer:

tgilberg sa...

Oi! Er det vanskelig?
Værre enn karse liksom? Trenger det mye sol? Lyst til å gjøre noe sånt i barnehagen jeg! :D

Ellen sa...

Neida det er ikke så vanskelig :) Synes de spirer veldig lett.
Jeg har bare hatt de stående i vinduskarmen, i vanlige blomsterpotter, hvor de får direkte sollys noen timer ila dagen. Også krever de litt vann da, men går greit om det går noen dager imellom. Jeg har ikke fått noen store avlinger akkurat, hahaha... Men en god del tomater har det blitt allikevel. Vi har sådd cherrytomater som er ment for potter utendørs ;) De blir ikke så store, men de var veldig gode! Sikker moro å prøve i barnehagen, men kanskje vanskelig om den er stengt i hele juli...?

Nina Kristine sa...

Så SØTE! Som alt nyfødt og smått er de så utrolig yndige.

Jeg sådde krydderurter i tre potter igår formiddag, og grep meg selv i å stå og glo oppi pottene i dag tidlig......

tgilberg sa...

Neida, vi har åpent i ferien, så det burde jo gå greit? Ellers måtte vi jo bare tatt de med oss hjem når det er ferie. Hehe.
Hmmm, kanskje jeg skal foreslå dette til mine små- sære assistenter ;)

Ny nettside btw.

Camilla sa...

Hvor har du kjøpt tomatfrøene? Jeg vil også plante :) Men har du de i en lav potte? eller er det bare jeg som ser syner.. He he..